Inval in Rotterdam na internationaal onderzoek naar georganiseerde misdaad (video)

De politie heeft bij een landelijke politieactie dertig mensen aangehouden en 75 woningen en kantoren doorzocht. De cryptodienst Sky ECC, waarmee criminelen versleuteld kunnen communiceren is gekraakt waardoor een maand lang met criminelen meegelezen kon worden.

De politie heeft de invallen in Den Haag en Rotterdam samen met onder andere de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) gedaan. Ook in België zijn invallen geweest. De invallen vonden plaats als onderdeel van een internationaal onderzoek met de naam ‘Argus’.

De politie is maandagavond ook een woning aan de Mattenbiesstraat in Rotterdam binnengevallen. Dat deden ze als onderdeel van een lopend onderzoek door de Landelijke Eenheid (LE) van de politie.

In Rotterdam werden 28 vuurwapens in beslag genomen. 

Eerdere acties
Bij eerdere acties onder de zelfde naam werden 43 verdachten aangehouden. Toen werden er duizenden kilo's cocaïne, heroïne en hasj in beslag genomen. Ook toen werden er meerdere wapens ontdekt. Ook werden er toen drugslabs gevonden en werden er miljoenen euro's in beslag genomen.

bewegendebanner

EqohAw.jpg

lZSbyt.jpg

fqQC1J.jpg

Q6sJBB.jpg

exf1GE.jpg

BCL4zz.jpg

HrALBe.jpg

VB49YO.jpg