Zeer grote brand verwoest 17e eeuwse boerderij Pascalweg Rotterdam (video)

In een vervallen boerderij aan de Pascalweg in Rotterdam heeft een zeer grote brand gewoed. Het pand is volledig uitgebrand. De 17e eeuwse boerderij stond te koop als ontwikkelingspand en brandde in 1849 ook volledig af.

Rond 3:00 uur werd de brandweer gealarmeerd nadat omstanders vlammen uit de voordeur zagen komen. Direct werd opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van politie en brandweer kwamen de vlammen uit een deur en zijraam. Binnen enkele minuten sloeg de brand uit het dak, waarna opgeschaald werd naar grote brand. De boerderij bleek al snel niet meer te redden. Vlammen sloegen metershoog uit het dak. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De rook trok in de richting van IJsselmonde.

De brandweer laat het pand nu gecontroleerd uitbranden. Verschillende delen van de boerderij zijn ingestort. Bij de brand zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Wel wordt onderzocht of er, hoewel het pand niet bewoond was, geen mensen in de boerderij aanwezig waren. Getuigen melden dat van tijd tot tijd onbekenden in het pand sliepen.

De boerderij staat te koop als zijnde een ontwikkelingsproject voor een kleine 900.000 euro. In het bouwplan was sprake van een horecagelegenheid en een hotel met ongeveer 30 kamers. De boerderij is gebouwd in 1672. In de 1849 brandde de boerderij eveneens af, waarna het pand herbouwd werd.

qUfSBX.jpg

2lcaFr.jpg

4Ekbju.jpg

18M5GX.jpg

5SCuIA.jpg

puRgC1.jpg

VwRkgF.jpg

BPcdvC.jpg

boN9CP.jpg

4LG1g5.jpg

8dls2L.jpg

cUVkFn.jpg

5PDIs1.jpg