Zeer grote brand in Capelle aan den IJssel, meerdere panden volledig in brand (video)

Donderdagavond is aan de Radarstraat in Capelle aan den IJssel brand uitgebroken in een pand van deelscooter verhuurbedrijf Felyx, metershoge vlammen sloegen bij aankomst van de hulpdiensten al uit het dak van het gebouw.

De brandweer heeft de brand opgeschaald naar 'zeer grote brand' en 'Grip2' is afgegeven. Vanwege de enorme rookontwikkeling is ook een NL-Alert verstuurd in de omgeving van de brand. Het advies is om ramen en deuren gesloten te houden.

Uit het pand van het deelscooter bedrijf zijn harde explosies te horen, een deel van het pand is ingestort. In het pand zouden veel accu's opgeslagen liggen die gebruikt worden voor de deelscooters.

Vijftigtal bewoners geëvacueerd

Het vuur greep dusdanig snel om zich heen dat naastgelegen bedrijven ook vlam vatte. Twee personen zijn met rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis, een vijftigtal bewoners zijn geëvacueerd en worden opgevangen in sportcomplex Aquapelle.

Het nablussen van de brand zal nog enige tijd in beslag nemen. De accu's zullen in een container met water geplaatst worden, dit om verdere ontbranding te voorkomen. Achtergelegen bedrijfspanden zijn door de eigenaren leeggehaald: de politie is ter plaatse om hun bezittingen te bewaken.

 In exact hetzelfde pand van Felyx brak vorig jaar ook al brand uit, óók toen bleken de accu's van de elektrische scooters de oorzaak te zijn.

Lees ook:  Day after, niks meer over van loods en garage na enorme brand in Capelle a/d IJssel

GySgzt.jpg

5JpEzD.jpg

CE8OBt.jpg

nnH8s5.jpg

rR7O31.jpg

BNN8Hf.jpg

MJpW8w.jpg

9gxY1s.jpg

IcJQc6.JPG

G1Tx5d.JPG