Zeer grote brand bij Van Gansewinkel Ophemertstraat Rotterdam (video)

Zeer grote brand bij Van Gansewinkel Ophemertstraat Rotterdam (video)

Aan de Ophemertstraat in Rotterdam is zaterdagavond een zeer grote brand uitgebroken in een overslaghal van afvalverwerker Van Gansewinkel. De loods stond in korte tijd in lichterlaaie. De brandweer reed op de melding naar het adres vanwege een automatisch brandalarm. Niet veel later werd er direct verder opgeschaald naar zeer grote brand (Grip1).

De brandweer werd bijgestaan door vaartuigen van de Havendienst. Zij zorgen voor de waterwinning voor het groot watertransport van de brandweer. De politie zette een helikopter boven het brandobject in voor ondersteuning. De rookkolom was van verre zichtbaar. Nieuwsgierigen die op de brand afkwamen werden door de politie op afstand gehouden. De brandweer heeft de hal, welke niet meer te redden was, gecontroleerd uit laten branden. Er zijn tot nu toe ruim 60 klachten over de stank van de brand gemeld, echter metingen bleven binnen de gestelde waardes. Hoe de brand is ontstaan zal onderzocht worden door de hulpverleners.

Als u flinke hinder ondervindt van de rook vanwege de brand, kunt u deze melden bij de DCMR, tel. 0888 333 555.

De Ophemertstraat is door de politie afgesloten. Er zijn geen gewonden gemeld.


[Tekst Update 10-07-2016]
De brandweer heeft voor de brand bij het bedrijf Van Gansewinkel rond 14 uur einde GRIP afgegeven en kon het nablussen beginnen. Vanaf 17.30 uur wordt het restmateriaal van de brand (in totaal 300 ton) afgevoerd. In totaal zijn er bij de DCMR nu 85 klachten binnengekomen. De verwachting is dat rond middernacht het gehele transport en het nablussen gereed is.