Zeer grote brand bij meerdere bedrijven in Lekkerkerk (video)

Aan de Van Markenstraat in Lekkerkerk is zondagochtend brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw. De brandweer schaalde de melding snel op.

Er werd opgeschaald naar zeer grote brand en Grip 1 voor een gecoordineerde inzet. De brand bij de bedrijven was uitslaand. Vanuit de wijde omgeving was een grote zwarte rookpluim te zien. Veel eenheden kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. De brand breidde zich snel uit naar naastgelegen bedrijfspanden welke was onstaan bij een houthandel.

De brandweer van Lekkerkerk kreeg bijstand van korpsen uit diverse regio's. Onder andere een crashtender van Rotterdam The Hague Airport kwam ter plaatse. De brandweer liet eerder al weten de brand zo heet mogelijk te laten worden zodat de rook flink omhoog gaat om overlast in de directe omgeving te beperken. Dit kan een flinke rookkolom teweeg brengen. Kerken hebben in afstemming met de hulpdiensten de dienst afgelast vanwege de enorme brand. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Neergeslagen roetdeeltjes kan men wegspoelen met water.

Brandweerlieden wisten wel nog enkele voertuigen te behouden voor het vuur, waaronder enkele oldtimers. Deze werden ten tijde van de brand naar buiten verplaatst. De omvang van de schade is onbekend, alsmede de oorzaak van de brand in Lekkerkerk.

 

zglujY.JPG

qb3MDq.JPG

g2QqQB.JPG

YLfZBP.JPG

Xo1mKE.JPG

kCZlL5.JPG

xSj3ES.JPG

NP2uPB.JPG

wJ9c9x.JPG