Woninginbrekers Dinteloord in Barendrecht aangehouden

Woninginbrekers Dinteloord in Barendrecht aangehouden

Gisterenmiddag zijn drie inbrekers overlopen tijdens hun werkzaamheden in een woning aan de Zwingelstraat in Dinteloord. Na een lange zoektocht werden de mannen uiteindelijk aangehouden in een bosgebied in Barendrecht. Een oplettende voorbijganger zag de drie mannen omstreeks 15.20 uur in de Zwingelstraat lopen en vervolgens wegrijden in een auto.

Goede signalementen
Omdat hun gedrag opviel bleef hij staan kijken en nam de signalementen en het kentekenplaatnummer op. Toen hij vervolgens het slachtoffer tegenkwam en hoorde dat er bij hem was ingebroken belde de getuige de politie. Door agenten werd zonder resultaat een zoekslag gemaakt in de omgeving. Enige tijd later kwam de melding binnen dat het gezochte voertuig in de buurt van Rotterdam leeg was aangetroffen. Twee verdachten zijn door Rotterdamse agenten in het bosgebied rondom Barendrecht aangehouden.

In de val
Nadat het gebied omsingeld was werd de derde verdachte met een list uit zijn tent gelokt. Door opvallende agenten te vervangen door onopvallende agenten van het districtelijke interventieteam Markiezaten dacht de derde verdachte dat hij veilig tevoorschijn kon komen. Ook hij werd vervolgens aangehouden. De verdachten van respectievelijk 21, 23 en 34 jaar afkomstig uit Chili, zijn voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het bureau in Breda. Zij zitten daar nog ingesloten.