Winkelinbrekers aangehouden dankzij alerte getuige Struytse Hoek Hellevoetsluis

Winkelinbrekers aangehouden dankzij alerte getuige Struytse Hoek Hellevoetsluis

Honderden euro’s schade bij een slijterij voor een fles sterke drank van 25 euro. Twee inbrekers hadden er zaterdagochtend in Hellevoetsluis maling aan, maar de rekening volgt. Ze werden op heterdaad aangehouden door agenten. 

Een alerte getuige zag zaterdagochtend kort na 01.00 uur hoe twee mannen zich verdacht gedroegen bij een slijterij in winkelcentrum Struytse Hoek. Zijn onderbuikgevoel klopte want de mannen sloegen een ruit kapot en gingen er vandoor terwijl de getuige de politie belde.

Een agent die in burgerkleding surveilleerde hoorde de melding en ging op zijn fiets die kant op. De mannen waren weggevlucht via de parkeergarage en de agent zag de mannen op de Kanaalweg-Oostzijde. Hij kon één van de twee inbrekers grijpen en de andere verstopte zich in een berm. Niet lang, want twee andere agenten hadden hem kort daarna in de boeien. 

De arrestanten zijn een 25-jarige man uit Hellevoetsluis en een 22-jarige Amsterdammer. De 25-jarige bleek bij het vernielen van de ruit een flinke wond aan zijn hand te hebben opgelopen. De vernielde ruit zorgt voor een schadepost van honderden euro's, de buit bleek een fles whisky van 25 euro. Tijdens de vlucht bleek er al een slok van te zijn genomen.