Wilde achtervolging door politie in Schiedam-Nieuwland

Wilde achtervolging door politie in Schiedam-Nieuwland

Een 18-jarige man uit Schiedam heeft in de nacht van zaterdag op zondag 3 januari diverse aanrijdingen veroorzaakt tijdens een achtervolging door politieagenten. De man die zonder rijbewijs achter het stuur zat, is aangehouden en ingesloten voor verhoor. 

Rond 04.00 uur zagen surveillerende agenten de man over de Parkweg in Schiedam rijden met een kapot achterlicht. Toen de agenten hun auto keerden om achter de man aan te rijden, ging de man er plotseling met hoge snelheid vandoor. Een achtervolging volgde, waarbij de man er bij het zien van de agenten steeds met hoge snelheid vandoor ging. In zijn vlucht reed hij zelfs een stuk op hoge snelheid achteruit. Uiteindelijk besloten de agenten op het Officierenpad de weg met hun voertuig af te sluiten, zodat een einde kon worden gemaakt aan de rit van de man. De man trok zich hier weinig van aan en reed tegen het politievoertuig aan om er wederom vandoor te gaan met hoge snelheid. 

Tijdens die laatste vlucht raakte hij nog eens twee voertuigen die langs de kant van de weg stonden. Niet veel later troffen de agenten de auto leeg aan op de Loeffstraat in de wijk Nieuwland. De verdachte zagen zij even verderop lopen op de Parkweg. De man is direct aangehouden voor zijn gevaarlijke rijgedrag. Bovendien bleek hij zonder rijbewijs achter het stuur te zitten. De auto is in beslag genomen.