Weer verdachte aangehouden na dodelijke mishandeling 2e Rosestraat Rotterdam

Weer verdachte aangehouden na dodelijke mishandeling 2e Rosestraat Rotterdam

Gistermorgen is een 38-jarige man uit Enschede aangehouden voor betrokkenheid bij de gebeurtenissen die leidden tot de dood van Maikel Rasoelbaks. Het slachtoffer overleed nadat hij op 8 juli ernstig gewond raakte bij een vechtpartij op de 2e Rosestraat. De verdachte meldde zich zelf bij een politiebureau en is aangehouden.

Het is de vijfde verdachte die is aangehouden in deze zaak. Al eerder werden op zaterdag 8 juli een 54- en een 29-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachten. Zij zitten in nog in voorlopige hechtenis. Dinsdag 25 juli zijn vervolgens een 31- en een 41-jarige Rotterdammer aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden.

Met de aanhouding van de 38-jarige inwoner uit Enschede gaat het onderzoeksteam er op dit moment vanuit dat alle verdachten zijn aangehouden.

Vechtpartij
Maikel raakte in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli rond 02.30 uur ernstig gewond tijdens een massale vechtpartij tussen een aantal bezoekers in Club Playa aan de 2e Rosestraat. De bezoekers kenden elkaar al langer. Tijdens deze vechtpartij werd Rasoelbaks, terwijl hij op de grond lag, meerdere malen hard tegen het hoofd geschopt. Hij liep hierbij dusdanig hersenletsel op dat hij een week later, vrijdag 14 juli, overleed.