Wapenhandelaar Koen B. plande bankroof bij Rabobank

Wapenhandelaar Koen B. plande bankroof bij Rabobank

De 25-jarige Koen B. is aangeklaagd door een filiaal van de Rabobank in Capelle aan den IJssel. Hij was daar bankmedewerker bij het filiaal. De man werd eerder deze maand gearresteerd voor wapenhandel nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries getipt was over de man. De man zou mogelijk zijn functie bij de bank gebruikt hebben om wapens te verhandelen.

Bankroofplan :

De 25-jarige Gouwenaar zou tegen een undercover medewerker van het programma beweerd hebben dat hij plannen voor een bankroof aan het uitwerken was. Dit zou het filliaal in Capelle aan den IJssel zijn geweest. De 25-jarige Koen B. ontkent dat nu en zegt dat het grootspraak geweest zou zijn. Dit heeft de advocaat van de man verklaard tegenover de pers.

De man zou verklaard hebben aan de undercover medewerker dat een man die vaak wapens gekocht bij hem kocht opgesloten zou worden in de kluis. Vervolgens zou hij met een breekijzer de kluizen van klanten openbreken. Hier zou ruim 10 miljoen euro inzitten van de klanten.

Vuurwapens

Bij de aanhouding van de man ging de politie op onderzoek uit in zijn voertuig en woning. Daar stuitten zij op tientallen vuurwapens van allerlei soorten kalibers. et betrof onder andere mitrailleurs, volautomatische pistolen, riotguns met afgezaagde loop en geluiddempers. Daarnaast is een grote hoeveelheid munitie inclusief een partij dum-dum kogels geleverd. De politie onderzoekt nog hoe de man aan deze wapens is gekomen.

Peter R. de Vries besteedt zondag 30 oktober aandacht aan de zaak. De uitzending is te zien op SBS6 om 20.30 uur. De Vries zal dan ook aandacht besteden aan de wapens die aangeboden zouden worden aan de infiltrant tijdens zijn arrestatie.