Wandelaarspont met meer dan 20 mensen omgeslagen Beningerslikken Zuidland (video)

Zaterdagochtend is in het natuurgebied Beningerslikken Zuidland een wandelaarspont met meer dan 20 personen erop omgeslagen, hulpdiensten zijn massaal ter plaatse geweest en schaalden op naar GRIP 1.

Omstreeks 09:45 uur kregen de hulpdiensten een melding van een persoon te water in het natuurgebied. Omdat de locatie moeilijk te bereiken is voor de hulpdiensten worden onder andere terreinwagens van de politie ingezet. Er werd opgeschaald naar GRIP1 en ambulancecode 10. Dat betekent dat 10 ambulances naar de locatie gaan en rekening wordt gehouden met veel slachtoffers.

Meerdere duikeenheden van de brandweer zijn ter plaatse op zoek geweest naar slachtoffers. Vanuit de lucht zochten een helikopter van de kustwacht en een politiehelikopter mee. Ook is een traumahelikopter bij de plek van het ongeval geland. Inmiddels is duidelijk dat bij het incident drie gewonden zijn gevallen. Twee van hen hadden onderkoelingsverschijnselen. Eén persoon is onder het pont vandaan gered, en na reanimatie met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht.

SZ6u3p.jpg

nGgaon.jpg

M06x9U.jpg

PHXMmm.jpg

r4UHyz.jpg

ICgNG6.jpg

PTDKLh.jpg

DdfVCo.jpg

uKQjpK.jpg

bvtLgo.jpg

KluCjU.jpg