Wagens weginspecteurs betrokken bij incidenten op snelwegen

Wagens weginspecteurs betrokken bij incidenten op snelwegen

In juli zijn vier dienstvoertuigen van Rijkswaterstaat betrokken geraakt bij incidenten op de snelwegen. De gele pick-ups worden bestuurd door de 260 Weginspecteurs die in dienst zijn van Rijkswaterstaat. Zij zorgen ervoor dat de weggebruiker vlot en veilig van A naar B kan. Wanneer er een incident op de snelweg plaatsvindt gaan zij ter plaatse. En dit kunnen verschillende incidenten zijn zoals onder andere: aanrijdingen, pechgevallen en of voorwerpen op de snelweg.

De weginspecteurs gaan ter plaatse en beveiligen het incident. Zij vormen een belangrijke schakel in het netwerk van de wegbeheerders, hulpdiensten en bergers, dat samenwerkt aan een bereikbaar Nederland.

De afgelopen maand is diverse keren het rode kruis boven het wegdek genegeerd. Hierbij hebben er vier aanrijding plaatsgevonden met een wagen van Rijkswaterstaat. Bij de aanrijdingen raakte niemand van de weginspecteurs gewond. Hun dienstvoertuigen liepen flinke schades op. De weginspecteurs roepen via de media en via Twitter op om de rode kruizen niet te negeren. De rode kruizen worden niets voor niets geplaatst boven de rijbanen. De kruizen worden geplaatst om veilig te kunnen werken op de afgezette rijstroken.

Wanneer er politie ter plaatse is zal er dan ook handhavend worden opgetreden voor het negeren van de rode kruizen.