Waarschuwing KNMI voor zware sneeuwval

Waarschuwing KNMI voor zware sneeuwval

De sneeuw levert in Rotterdam en omgeving vooralsnog geen grote problemen op. Volgens de politie valt het aantal meldingen van ongelukken mee. Een woordvoerder van de politie gaat er vanuit dat weggebruikers beter zijn voorbereid dan ruim een maand geleden, toen het voor het eerst sneeuwde.

Het KLPD laat weten dat er op enkele snelwegen bij Rotterdam wel wat ongelukken met blikschade zijn gebeurd. Er is niemand gewond geraakt. Volgens de dienst nemen de problemen langzaam aan af doordat het gestopt is met sneeuwen. Het KNMI waarschuwt zaterdag opnieuw voor gladheid door sneeuwresten of bevriezing. Ook moeten automobilisten vanavond, vannacht en morgenochtend op hun tellen passen.

De meteorologische dienst verwacht intensieve sneeuwval. In het westen worden aan het begin van de avond pittige winterse buien verwacht met lokale intensieve sneeuwval en onweer. Daarnaast is de wind aan de kust krachtig. De eerste sneeuw zal omstreeks 16.00 uur gaan vallen vanuit het noordwesten.

Lokaal kan in korte tijd een flinke hoeveelheid sneeuw vallen. Het KNMI raadt iedereen die de weg opgaat aan de weerberichten en waarschuwingen te blijven volgen. De ANWB adviseert mensen de snelheid aan te passen en zoveel mogelijk op de rechterrijstrook te blijven rijden. De buien zullen zich naarmate de avond vordert over het hele land uitspreiden. 's Nachts zullen er nieuwe sneeuwbuien het land binnen trekken. Ook zondagavond wordt winterse neerslag verwacht.