Vuurwapen aangetroffen bij achtervolging Vuurplaat Rotterdam

Vuurwapen aangetroffen bij achtervolging Vuurplaat Rotterdam

Tijdens een achtervolging maandagmiddag vanaf de Vuurplaat gooide een Rotterdammer een vuurwapen in een tuin aan de Maaskantstraat. De politie kon twee verdachten aanhouden. 

Agenten zagen maandagmiddag een scooterrijder al bellend over de Vuurplaat rijden. De politie wilde deze controleren maar de bestuurder negeerde het stopteken. Uiteindelijk stopte hij wel, maar sloeg direct rennend op de vlucht. Er ontstond een achtervolging in de richting van de Bakemakade. Daar werd de 18-jarige Rotterdammer gepakt. 

Hij had zich verscholen onder een voertuig en werd aangehouden middels een BTGV. Bij deze aanhoudingsprocedure voor gevaarlijke verdachten, trekken agenten hun vuurwapen. De bijrijder was achtergebleven bij de scooter. Ook deze Rotterdammer van 25 jaar werd aangehouden. 

Getuigen hadden gezien dat de verdachte tijdens zijn vlucht iets had weggegooid in een tuin aan de Maaskantstraat. Dit bleek een schietklaar vuurwapen te zijn. De politie heeft het in beslag genomen en onderzoekt de zaak.