Vrouw beroofd Laan van Bol’es Schiedam

Vrouw beroofd Laan van Bol’es Schiedam

In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 november is een 24-jarige vrouw op de Laan van Bol’es in Schiedam-Groenoord van haar fiets getrokken en beroofd. De politie onderzoekt deze zaak en is op zoek naar getuigen. De vrouw stapte even na middernacht bij station Schiedam Centraal op haar fiets. Via de Burgemeester van Haarenlaan reed zij op het fietspad naar de Nieuwe Damlaan en ging uiteindelijk linksaf de Laan van Bol’es op richting Vlaardingen. 

Ter hoogte van het viaduct van de snelweg werd de vrouw plotseling van achteren aan haar haren getrokken. Dit gebeurde zo hard, dat het slachtoffer uit balans raakte en viel. Ook de verdachte kwam ten val maar bleef aan de haren van het slachtoffer trekken. Er ontstond een worsteling waarbij de man de jaszakken van het slachtoffer probeerde te doorzoeken. Uiteindelijk vond hij haar telefoon en wist het slachtoffer de verdachte te schoppen. De verdachte ging er toen vandoor op zijn fiets, terwijl het slachtoffer probeerde auto’s te laten stoppen. Omdat dit niet lukte, sprak zij een fietser aan voor hulp. Hij belde de politie.

Informatie
De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. De verdachte is een man en zo’n 1.60 lang. Hij was in het geheel zwart gekleed, zelfs zijn schoenen waren zwart. Opvallend was dat de man op een witte dure damesfiets reed. Wie heeft meer informatie over de verdachte? Of wie heeft rond 00.45 uur iets gezien op de Laan van Bol’es? Meld het bij de politie via 0900-884. Of bel Misdaad Anoniem via 0800-7000.