Zeven doden en zeven gewonden bij vrachtwagendrama Zuidzijdsedijk Nieuw-Beijerland (video)

Een vrachtwagen is zaterdagavond op de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland van de weg geraakt en een dijk afgereden. Daarbij zijn zeven personen overleden, onder wie een ongeborene van 8 maanden, die op die plek aanwezig waren vanwege een jaarlijkse buurtbarbecue die gaande was.

Ook zijn er zeven gewonden, aldus de politie, waarvan één in levensgevaar. In eerste instantie werden drie traumahelikopters ingezet, twee daarvan konden halverwege terugkeren. Ook een politiehelikopter was boven de lokatie aanwezig. Het is vooralsnog onbekend hoe de Spaanse truck van de weg kon raken. De politie, brandweer en ten minste tien ambulances zijn massaal ter plaatse gekomen om de gewonden te verzorgen.

Meerdere slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Er is opgeschaald naar Grip 1 door de aanwezige hulpdiensten. Een kraanwagen heeft de truck met oplegger voorzichtig geborgen. De omgeving is ruim afgezet rondom de Zuidzijdsedijk voor politieonderzoek. De 46-jarige Spaanse chauffeur bleef ongedeerd en is aangehouden door de politie voor het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop. De chauffeur was niet onder invloed van alcohol.

Lees ook: Gedenkplek ingericht voor slachtoffers truckdrama Zuidzijdsedijk Nieuw-Beijerland

jzK8JB.JPG

15oGam.JPG

7dJs8i.JPG

fV4Afe.jpg

Ax5Hcm.jpg

xyaRlx.jpg

tjDCQZ.JPG

HtU3fU.JPG

Dh5bHR.jpg

t6fIB5.jpg

dXSI27.jpg

AnohKS.jpg

f65fuN.jpg

Jpndar.jpg

4Wukjg.jpg

8LoSXZ.jpg

f65fuN.jpg

AqB4Bs.jpg