Voorbereiding Wereldhavendagen Rotterdam

Voorbereiding Wereldhavendagen Rotterdam

De 40ste Wereldhavendagen gaan aanstaande vrijdag 1 september van start. De Maasstad staat tot en met zondag bol van nautische activiteiten onder de themanaam 'Werelds'. Woensdag zijn de tekenen al zichtbaar na een wandeling over de kades in het Scheepvaartkwartier. Vrachtwagens die gelost worden met goederen, hetzij voor de stands op de kade, of voor de middenstand in de nabijheid van het maritieme feest.

Wat direct in het oog springt is de aanwezigheid van de vele mariniers op de Parkkade. Een steiger wordt opgebouwd, rupsvoertuigen staan al klaar en dat terwijl de aangrenzende Ballentent aan klandizie niet hoeft te klagen. Ook schepen van de Marine zijn onderweg naar de Wereldhavendagen in Rotterdam. Iets verderop bij de Euromast dwalen Chinezen. Een bus heeft deze toeristen afgezet bij de trekpleister. Velen vinden het al prachtig een heuse Chinese boot te zien drijven in de Parkhaven. Selfies zijn niet van de lucht aldaar.

Niet te missen is het speciale ladingschip BigRoll Baffin. Cargo-vrachten kunnen op het achterdek rollend worden verplaatst. De rederij heeft nog eens drie schepen in deze MC-klasse. Zaterdagavond zal de Engelse band Level 42 optreden aan boord van het schip. Andere namen zijn Fuse, Sabrina Starke, en Nielson. De Marinierskapel der Koninklijke Marine gaan een optreden verzorgen, ook de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. Op nautisch vlak is vanavond het grootste schip uit de vloot, de Karel Doorman van de Marine afgemeerd aan de Wilhelminakade.

Wilt u het gehele programma van het evenement bekijken, verwijzen wij u naar http://wereldhavendagen.nl/programma/