Vluchtende winkeldief verstopt zich in een boom Houtstraat Rotterdam

Vluchtende winkeldief verstopt zich in een boom Houtstraat Rotterdam

Een 43-jarige winkeldief vergiste zich vrijdagochtend danig in de doortastendheid van het winkelpersoneel van een bouwmarkt.

Hij nam bij die zaak aan de Houtstraat in Rotterdam twee camera’s weg. Personeel kreeg de diefstal in de gaten en ging er achteraan toen hij de kuierlatten nam. Hij liet de camera’s achter in de winkel.

Hij maakte een cruciale fout toen hij uit de winkel linksaf rende ipv rechtsaf. Er restte hem toen niet veel anders dan het water van de Schie in te gaan om aan zijn achtervolgers te ontkomen. Die konden echter vanaf de zijkant redelijk goed volgen waar de man bleef en ondertussen belden zij de politie.

De man verdween bij een sportcomplex achter PI de Schie korte tijd uit het zicht. Maar al snel bleek dat hij niet alleen over uitstekende zwem- maar ook over bewonderenswaardige klautercapaciteiten bleek te beschikken. Hij zat nl. in een boom bij het complex.

De man werd door agenten gesommeerd uit de boom te komen en dat deed hij met zichtbare tegenzin. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.