Vluchtauto dubbele liquidatie Rhijnauwensingel Rotterdam gevonden in Ridderkerk

Vluchtauto dubbele liquidatie Rhijnauwensingel Rotterdam gevonden in Ridderkerk

In de nacht van woensdag op donderdag is er een auto op de Kruisweg in Ridderkerk uitgebrand die mogelijk gebruikt is als vluchtauto bij de dubbele liquidatie op de Rhijnauwensingel in Rotterdam diezelfde avond. De vindplaats van het uitgebrande voertuig ligt zo'n 2,5 kilometer vanaf de locatie van het fatale schietincident. Twee Rotterdammers kwamen woensdagavond rond 19:00 uur om het leven nadat zij vanuit een rijdende auto meerdere keren werden beschoten met een automatisch wapen.

In het buurtonderzoek kwam naar voren dat een donker model Audi na het fatale schietincident was weggereden in de richting van de Groeninx van Zoelenlaan. Omstanders die zich verderop in de wijk bevonden hadden deze Audi ook opgemerkt vanwege zijn opvallende, asociale rijstijl. Toen de politie na het incident het kenteken van een getuige doorkreeg bleek dat deze platen gestolen waren vanaf een ander voertuig op de Heemraadssingel in Rotterdam.

De politie heeft het autowrak meegenomen voor verder onderzoek, uit de eerste resultaten bleek dat het voertuig in de nacht van 16 op 17 december is gestolen in Rotterdam-Ommoord op de Cordell Hullplaats. Momenteel is de politie nog bezig met een grootschalig onderzoek naar aanleiding van de liquidaties.


Voor het artikel van de liquidaties op de Rhijnauwensingel in Rotterdam klikt u hier.