Vlaardinger opgepakt bij transport van 45 kilo heroïne op snelweg A16 Breda

Vlaardinger opgepakt bij transport van 45 kilo heroïne op snelweg A16 Breda

Agenten arresteerden een 34-jarige man uit Vlaardingen op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Bij toeval werd een grote partij heroïne ontdekt bij de afwikkeling van een aanrijding op autosnelweg A16 ter hoogte van Breda

Aanrijding
De kop-staart aanrijding vond plaats op woensdagavond 15 april 2015 om 23.50 uur op de autosnelweg A16, westelijke rijbaan vlak voor knooppunt Galder. De hulpverleningsdiensten werd gewaarschuwd omdat er mogelijk sprake was van lichamelijk letsel. Het bleek dat de bestuurder van een blauwe Peugeot 106 achterop zijn voorganger, een zwarte BMW 3-serie, was gebotst. De blauwe Peugeot werd bestuurd door een 34-jarige man uit Vlaardingen. De zwarte BMW werd bestuurd door een 53-jarige man uit Baarle-Nassau. Beide betrokken automobilisten werden door het ambulancepersoneel onderzocht vanwege nekklachten maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Partij drugs
In de berm, op de plek van de blauwe Peugeot, vonden de agenten drie zogenaamde big-shoppers. Sporen wezen uit dat de drie tassen er nog maar heel kort stonden. In de tassen trof de politie een grote partij harddrugs aan. Het bleek te gaan om ruim 45 kilo heroïne. De politie arresteerde de 34-jarige man uit Vlaardingen op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. De partij verdovende middelen werd in beslag genomen.