Vijftien tips over steekpartij Pasteursingel Rotterdam waarbij Anita van Dijk ernstig gewond raakte

Vijftien tips over steekpartij Pasteursingel Rotterdam waarbij Anita van Dijk ernstig gewond raakte

Het onderzoek naar de in Rotterdam neergestoken krantenbezorgster kwam op 17 mei in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De politie in Rotterdam deed daarin een dringend beroep op de kijkers om informatie over deze zaak te geven. Inmiddels heeft de politie vijftien tips ontvangen.

Op vrijdagochtend 13 mei troffen agenten rond 05.15 uur Anita van Dijk aan op straat, vlakbij de Grieksestraat en bij het fietspad/de trap die omhoog lopen naar de Schiedamsedijk. Een onbekende man had haar meerdere malen gestoken en het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert tot op heden in direct levensgevaar.
Een link naar het artikel van 13 mei vindt U hier.

De dader is vermoedelijk een getinte man met gezichtsbeharing of een snorretje. De man had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak. Hij was mogelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en was mogelijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Tips
De politie heeft inmiddels vijftien tips ontvangen over de steekpartij. Of er bruikbare tips tussen zitten weet de politie nog niet. Het rechercheteam onderzoekt alle vijftien tips.

Alles op alles
Het 20-koppig rechercheteam dat onder leiding staat van een officier van justitie, zet alles op alles om dit ernstige misdrijf op te lossen en is de afgelopen dagen onafgebroken in touw geweest. Rechercheurs hebben met diverse getuigen gesproken, stellen (bewakings)beelden veilig en er is technisch onderzoek op en rond de plaats delict gedaan.

Help de politie in het onderzoek
De politie doet met klem een beroep op mensen om informatie door te geven.
• Heeft u 13 mei in de vroege ochtend iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord?
• Heeft u voorafgaand aan het steekincident voertuigen en/of personen gezien? Deze personen zouden mogelijk iets gezien kunnen hebben of met het misdrijf te maken hebben kunnen gehad.
• Heeft u informatie over (de aanleiding van) het misdrijf, het slachtoffer en/of de mogelijke dader/daders?
• Bent u in het bezit van een (bewakings)camera die gericht is op de openbare weg? Of weet u waar dit soort camera’s bij u in de buurt staan?
• Heeft u de afgelopen tijd in de directe omgeving van de Pasteursingel een incident meegemaakt, waarbij een man met bovenstaand signalement was betrokken?

Geef uw informatie door
Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar heeft u wel informatie, of antwoorden op een van de bovenstaande vragen? Of is u, nadat u de politie heeft gesproken, nog iets te binnen geschoten? Dan vragen wij u het opsporingsteam te bellen. U kunt het team bereiken via 0900-8844. Vraagt u dan naar TGO Pasteur van de politie in Rotterdam. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Vermeld hierbij svp dat het gaat om informatie over TGO Pasteur in Rotterdam. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw wijkagent. Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie met de politie delen, bel dan met 079-3458999.

Opsporing Verzocht
Het TV-programma Opsporing Verzocht besteedde 17 mei aandacht aan het misdrijf, wat leidde tot de tips. Een link naar het artikel vindt U hier.