Vier verdachten aangehouden voor schietpartij

Vier verdachten aangehouden voor schietpartij

Politiemensen hebben zondagavond op de Donkersingel in Rotterdam-Hillegersberg vier verdachten aangehouden naar aanleiding van een schietpartij van die middag in de Zenostraat.

Na deze schietpartij, waarbij de inzittenden van twee auto's waren betrokken, werd al vrij snel één van de twee auto's aangetroffen op de Scottstraat. Daarbij waren geen personen aanwezig. Vanavond werd de tweede auto opgemerkt door ANPR toen die van Rotterdam-Zuid naar Noord verplaatste.

Verschillende eenheden van de politie werden ingezet en toen de auto op de Donkersingel in de Rotterdamse wijk Hillegersberg arriveerde konden drie van de vier inzittenden direct worden aangehouden. Hiierbij werd gebruik gemaakt van een speciale procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten).

Een vierde verdachte wist in eerste instantie te ontkomen. Hij vluchtte naar een dak van één van de panden aan de Donkersingel. Daar kon hij echter al snel worden aangehouden. Bij de inzet van de politie en bij de zoektocht naar de verdachte en eventuele wapen(s) werd onder andere gebruik gemaakt van de politie helikopter.

Alle vier de verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau. De afdeling Opsporing van het district Zuid stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en achtergronden van de schietpartij.