Vier Alphenaren aangehouden na aantreffen hennepresten

Vier Alphenaren aangehouden na aantreffen hennepresten

De politie heeft woensdagmorgen 5 april vier Alphenaren van 20, 23,24 en 25 jaar aangehouden na het aantreffen van hennepresten in afvalzakken op de Genusstraat.


De politie kreeg in de vroege ochtend de melding dat er meerdere personen vuilniszakken in afvalcontainers en in de bosjes gooiden. Dit vertrouwde de getuige niet en belde de politie. Agenten troffen in de vuilniszakken hennepresten aan en hebben zich in de buurt van de flat opgehouden. Omstreeks 05.00 uur kwam een groep personen uit een woning aan de Venusstraat lopen die het op straat opeens op een rennen zette bij het zien van de politie. De 24-jarige verdachte werd al snel aangehouden. De andere personen renden in diverse richtingen en wisten te ontkomen.

Later in de ochtend hebben agenten een instap gedaan in de betreffende woning en trof daar de andere drie verdachten aan, waaronder de 25-jarige bewoner. In de woning bleek een ontmantelde hennepkwekerij  te zitten. De goederen van de kwekerij werden in beslag genomen en de mannen werden aangehouden. De politie doet verder onderzoek. Het energiebedrijf zal aangifte doen van diefstal van de stroom.