Vier aanhoudingen in Nederland voor recordvangst heroine

Vier aanhoudingen in Nederland  voor recordvangst heroine

De politie heeft maandagmiddag vier personen aangehouden in het onderzoek na een recordvangst heroïne in het Engelse Felixstowe. Drie verdachten werden aangehouuden in een loods in Bergschenhoek, een vierde werd aangehouden ter hoogte van Bunnik.

In de haven van Felixstowe was een partij van 1297 kilo heroïne aangetroffen op een schip wat daar op 30 augustus aanmeerde. De partij zou een straatwaarde hebben van ongeveer 132,5 miljoen euro en zat verstopt in een lading badjassen. Nooit eerder werd er in het Verenigd Koningkrijk zo'n grote partij heroïne in beslag genomen. Ook Europees gezien behoord deze vangst tot de grotere ooit..

Nadat in het Verenigd Koningkrijk de drugs waren verwijderd werd de container teruggeplaatst aan boord. Via de haven van Antwerpen werd de container uiteindeliijk afgeleverd bij een loods in Bergschenhoek. Omdat de Belgische en Nederlandse politie de container volgden konden in de loods in Bergschenhoek 3 mannen op heterdaaad worden aangehouden toen zij de container aan ht lossen waren.  Een vierde verdachten die bij de loods wegreed kon ter hoogte van Bunnik van de weg worden gehaald.