Vermiste knul bij Kralingse Bos weer terecht

Vermiste knul bij Kralingse Bos weer terecht

Zaterdagmiddag is een 10-jarige jongen uit Den Haag urenlang vermist geweest in Rotterdam. Het ventje had rond 14.15 uur ruzie gekregen met zijn vader in het Kralingse Bos en was er vandoor gegaan. Vanaf dat moment werd hij niet meer gezien. De gealarmeerde politie ondernam direct een grote zoekactie, mede in het waterrijke gebied.

Er werd door zo’n 20 politiemensen in het bos gezocht, maar ook de Koninklijke Marechaussee en Stadstoezicht leverden mensen die hielpen met zoeken. De brandweer zette een boot in op het water van de Kralingse Plas en zij werden geholpen door burgers met eigen bootjes. Een ambulance stond paraat voor het geval dit nodig mocht zijn. De politiehelikopter maakte zoekslagen vanuit de lucht.

Maar ook buiten het bos werden velen gevraagd mee uit te kijken naar de knul. Zo kregen de chauffeurs van de RET, de NS en taxichauffeurs het signalement door, en hen werd verzocht mee te zoeken. Ook via social media werden oproepen gedaan. Velen hebben de berichten gedeeld en geretweet.

Om 19:40 uur zaterdagavond kwam het verlossende bericht. Het knulletje bleek bij een oom in Rotterdam-Zuid te zitten. Hij was gelukkig in goede gezondheid. Waar hij in de tussenliggende 5 ½ uur heeft uitgehangen is nog niet bekend. De politie zal een gesprek met hem en zijn vader hebben om daar duidelijkheid over te krijgen.