Vermiste kitesurfer gevonden Maasvlaktestrand Rotterdam

Vermiste kitesurfer gevonden Maasvlaktestrand Rotterdam

De hulpdiensten zijn rond 20:40 een grote zoekactie gestart naar een vermiste kitesurfer. De Kitesurfer zou voor het laatste gezien zijn voor de kust van de Rotterdamse Maasvlakte. Het Kustwacht centrum in Den Helder alarmeerde de reddingboten van Stellendam (Antoinette) en Hoek van Holland (Jeanine Parqui). Al snel sloot bij de zoekactie ook een loodstender van het Loodswezen aan en werd er een reddingshelikopter gealarmeerd. 

Omdat de grotere reddingboten niet onder de kust van de Maasvlakte kunnen komen is ook het reddingstation Ouddorp gealarmeerd. De "Baron van Lynden" (Station Ouddorp) zocht dicht onder de kant naar de kitesurfer. Ook de "Zijner Majesteit Luymes" van de Koninklijke Marine sloot zich aan bij de zoekactie. Vanaf de kust werd gezocht door de brandweer en de politie. De KNRM stuurde ook een nog een kust hulpverleningsvoertuig ter plaatse. Vissersschepen die in de buurt aan het vissen zijn, werden verzocht door het kustwacht centrum mee uit te kijken. 

Rond 23:00 werd de vermiste kitesurfer gevonden op het strand. Hij verkeerd in goede conditie. Zijn kitespullen werden 2,5 mijl uit de kust aangetroffen door de reddingboten. Na dit bericht is de Search and Rescue operatie gestopt.