Verkeerspolitie bekeurt top tien ergernissen in Rotterdam

Verkeerspolitie bekeurt top tien ergernissen in Rotterdam

Van dinsdag 23 juni t/m vrijdag 27 juni werd er elke avond op de Groen Kruisweg een verkeerscontrole gehouden door de videosurveillanceauto van de politie eenheid Rotterdam. Op zaterdag reed de videoauto in verband met de TT Assen door de hele regio.

Van 19.00 uur tot 1.00 uur ’s nachts controleerde de videoauto op agressief en onveilig rijgedrag. Er werd met name gelet op de top 10 van verkeersergernissen, zoals bumperkleven, rechts inhalen en over een doorgetrokken streep rijden.

Er zijn 17 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere te hard rijden, rechts inhalen, onvoldoende afstand houden, inhalen over de doorgetrokken streep en mobiel bellen. Iedereen kon direct zijn overtreding op beeld terugkijken.

Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Een bestuurder had maar liefst 176 km/u gereden waar 100 km/u is toegestaan. De andere bestuurder had te veel gedronken; namelijk 615 Ugl. (220 Ugl is toegestaan en boven de 575 Ugl wordt je rijbewijs ingenomen)

Drie andere chauffeurs hielden met elkaar een straatrace. Zij kregen een proces-verbaal voor gemiddeld 143 km/u rijden en racen op de openbare weg.