Verdachten gewelddadige beroving aangehouden na achtervolging in Rotterdam

Verdachten gewelddadige beroving aangehouden na achtervolging in Rotterdam

In een tijdens een gewelddadige beroving buitgemaakte auto zitten terwijl je harddrugs op zak hebt: geen wonder dat de bestuurder er zaterdagavond met zijn drie inzittenden op de Dordtselaan vandoor ging voor agenten. Het had geen zin en het viertal zat niet veel later in de cel.

Zaterdagavond rond 19.00 uur zagen agenten een auto met een Belgisch kenteken rijden op de Dordtselaan. Zij wilden de auto controleren en gaven een volgteken. Maar in plaats van achter de politieauto aan naar het Zuidplein te rijden, vluchtte de bestuurder de Strevelsweg op. De politieauto zette de achtervolging in.

Sprong
Op de Lange Hilleweg sprong één van de verdachten uit het voertuig. Eén van de agenten sprong daarop uit de politieauto om de man te voet verder te achtervolgen. De man sprong in het water en zwom verder. Op de Goudenregenstraat werd de 20-jarige Rotterdammer aangehouden door een hondengeleider en zijn viervoeter.

Aanhouding
Intussen zat de politieauto nog achter de auto met de overgebleven inzittenden aan waarvan de bestuurder vervaarlijk door een woonwijk reed en diverse verkeersovertredingen beging. Op het fietspad van de Molenvliet stopte de bestuurder de auto. De drie inzittenden zetten het op een rennen, maar op de Laagjesweg sloegen agenten de drie in de boeien. Het gaat om twee mannen van 18 en een man van 20 uit respectievelijk Rotterdam en Spijkenisse. Twee van de verdachten hadden drugs op zak.

Aangifte
Even later kwam een 28-jarige Belg aangifte doen omdat hij met geweld was beroofd van zijn portemonnee en auto.