Verdachten bedrijfsinbraak na wilde achtervolging aangehouden in Vlaardingen

Verdachten bedrijfsinbraak na wilde achtervolging aangehouden in Vlaardingen

Een fikse achtervolging, een aanrijding waarbij een politieagent lichtgewond raakte, een gecrashte auto en twee Rotterdammers die door een politiehond werden gebeten, maar nu wel in de cel zitten. Dat was de opbrengst van een achtervolging die startte nadat er bij een bedrijf aan de Zwarte Zee in Maassluis werd ingebroken. 

Zaterdag 30 juli omstreeks 22.15 uur werd er bij het bedrijf ingebroken waarbij door enkele daders een rolluik werd geforceerd. Het kenteken van een bedrijfsbusje waarmee de vermoedelijk twee daders wegreden, werd door een getuige genoteerd. Die belde de politie. Ondanks de inzet van meerdere politie-eenheden leidde dat niet direct tot het terugvinden van die bewuste auto en de aanhouding van de daders. Enkele uren later, zag een surveillance-eenheid van de politie in Maassluis in de nabijheid van de Zwarte Zee het betrokken voertuig staan. Toen zij naar het voertuig toe reden, ging dit busje er met gedoofde lichten vandoor. 

Er werd direct de achtervolging ingezet waarbij door de bestuurder forse overtredingen werden gepleegd zoals de tegengestelde richting oprijden, door rood licht en op hogere snelheid dan de maximum snelheid rijden. De achtervolging ging in de richting van de snelweg A20. Ter hoogte van Vlaardingen-Holy op de snelweg nam het voertuig via een plotselinge beweging de afrit en draaide de Burgemeester Heusdenslaan op. Hierbij werd een ander politievoertuig dat inmiddels ter plaatse was gekomen door de twee inzittenden geramd. Een politieman raakte daarbij lichtgewond aan zijn pols. Ondanks de forse aanrijding reden de mannen door. 

Ter hoogte van de kruising Kwartellaan met de Van Linden van den Heuvellsingel werd het voertuig vervolgens leeg aangetroffen. De directe omgeving werd groot afgezet en de zoektocht naar de twee mannen werd voortgezet. Hierbij werd gebruik gemaakt van een politiehond. Die maakte zoals al vaker is geweest, het verschil. Hij wist beide mannen in enkele tuinen te achterhalen. De beide verdachten werden daarbij door de diensthond gebeten. De twee Rotterdammers van 19 en 28 jaar werden aan het bureau door een arts bezocht en vervolgens voor nader verhoor ingesloten.