Verdachte vermissing Lisa langer vast voor onttrekking aan bevoegd gezag en ontucht

Verdachte vermissing Lisa langer vast voor onttrekking aan bevoegd gezag en ontucht

De verdachte die maandag werd aangehouden naar aanleiding van de vermissing van Lisa Tuk, is donderdagmiddag voor 14 dagen in bewaring gesteld door de rechter-commissaris van de Rotterdamse rechtbank.

De 41-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn zou Lisa hebben onttrokken aan het bevoegd gezag en wordt verdacht van ontucht met het meisje. Lisa verdween op donderdag 23 juli vanaf een bungalowpark in Nieuw-Milligen. Op maandag 27 juli werd zij door de politie gevonden toen zij in een bus onderweg was naar Rotterdam. Kort na het aantreffen van Lisa werd de 41-jarige man aangehouden op verdenking van de onttrekking van Lisa aan het bevoegd gezag. De politie startte een nader onderzoek naar de omstandigheden van haar verdwijning. Daaruit kwam de verdenking van seksueel misbruik van de minderjarige Lisa naar voren. Het onderzoek naar wat er met Lisa is gebeurd tussen het tijdstip van haar verdwijning en het moment dat zij in de bus werd aangetroffen wordt voortgezet. Dat onderzoek is inmiddels uitgebreid met de periode voor haar verdwijning. Ook onderzoekt de politie hoe de verdachte met Lisa in contact is gekomen. Het onderzoek  bestaat onder meer uit technisch en forensisch onderzoek.

Na de aanhouding is ook de woning van de verdachte doorzocht. Daarbij zijn onder meer verschillende gegevensdragers in beslag genomen.