Verdachte van overval in Rotterdam aangehouden, vriend slachtoffer aangehouden voor poging doodslag

Verdachte van overval in Rotterdam aangehouden, vriend slachtoffer aangehouden voor poging doodslag

De politie heeft een 26-jarige man aangehouden op verdenking van een overval op een woning aan de Strevelsweg. Op 29 juni is de bewoonster met een vuurwapen bedreigd toen zij aan huis een tablet aan de man wilde verkopen. De 24-jarige vriend van de vrouw is aangehouden voor poging doodslag omdat hij met zijn auto op de overvaller is ingereden.

Een vrouw wilde haar tablet verkopen en had hiervoor op 29 juni een afspraak met een potentiële koper in haar woning aan de Strevelsweg. Bij de ‘betaling’ pakte de man een vuurwapen en bedreigde de bewoonster. De vrouw verweerde zich en de man ging er zonder tablet vandoor.

De vrouw en haar vriend gingen de man rennend achterna maar verloren hem uit het oog. Hierop is de vriend van de vrouw in zijn auto gestapt om de man te zoeken. Op het Breeplein ziet hij de overvaller rennen. Hij geeft dan vol gas en rijdt de overvaller aan. Deze wordt hard geraakt. Toch kan hij weer opstaan en verder rennen. Op de Strevelsweg stapt de overvaller in een klaarstaande auto en rijdt op hoge snelheid weg. Na onderzoek heeft de politie de verdachte van de overval aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Spijkenisse. De 24-jarige vriend van de vrouw is vrijdag aangehouden op verdenking poging doodslag.

De verdachte van de overvaller is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld. De 24-jarige vriend is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en eveneens in bewaring gesteld.