Verdachte situatie leidt tot zes aanhoudingen en aantreffen drugs in Rotterdam

Verdachte situatie leidt tot zes aanhoudingen en aantreffen drugs in Rotterdam

De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht na een melding van een verdacht voertuig op de Lodewijk Pincoffsweg in Rotterdam. Bij het voertuig hielden twee mannen zich verdacht op. Bij aankomst van de politie waren de mannen al vertrokken maar het voertuig werd even later wel opgehaald en een parkeergarage onder een woontoren in gereden. 

Bij het geparkeerde voertuig stopte niet veel later een Frans voertuig en begon met het overladen van spullen. De Franse auto werd na vertrek aan de kant gezet op de snelweg voor een controle, hieruit bleek dat de auto verborgen ruimtes had waarin pakketjes drugs met in totaal 6,5 kilo heroïne zaten. De 45-jarige Albanees die het voertuig bestuurde is aangehouden. 

Na het aantreffen van de drugs werd ook besloten een woning te controleren, in de woning werd een vurwapen en verdovende middelen aangetroffen. Tijdens de instap waren een 21-jarige vrouw en twee Albanese mannen in de leeftijd van 23 en 45 jaar aanwezig, zij zijn allemaal aangehouden.

Tijdens de doorzoeking meldde een alerte buurtbewoner dat er regelmatig mensen van de ene naar de andere woning liepen, ook hier werd een doorzoeking gedaan en werd er ruim 700 gram cocaïne en een zak vol munitie aangetroffen. Ook hier zijn twee Albanese mannen van 40 en 47 jaar aangehouden.