Verdachte overval autobedrijf Kiotoweg aangehouden

Verdachte overval autobedrijf Kiotoweg aangehouden

De politie heeft na grondig onderzoek naar een overval op een bedrijfspand aan de Kiotoweg in Rotterdam op 26 augustus 2013, een derde verdachte opgepakt. Het gaat om een 35-jarige man die 7 mei werd aangehouden. Eerder werden al 2 verdachten aangehouden, woonachtig in Den Haag en Oud-Beijerland.  

Op 26 augustus 2013 kwamen vijf mannen het pand binnen van een autobedrijf. Bij binnenkomst werden er vijf personeelsleden bedreigd met een vuurwapen en mishandeld. Met onbekende buit vertrokken de overvallers in twee auto's vanaf de Kiotoweg op bedrijventerrein Noord-West.  

Het Regionaal Team Overvallen startte een onderzoek naar de identiteit van de daders. Daarbij is onder meer gesproken met getuigen, en zijn camerabeelden bekeken met de aanhoudingen tot gevolg. De 35-jarige man is vrijdag door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld. De officier heeft tegen die beslissing appèl ingesteld.

De twee eerder aangehouden mannen zijn in afwachting van het onderzoek nog wel op vrije voeten, zij blijven nog wel verdachte. Het onderzoek naar de andere verdachten wordt voortgezet door de politie.