Verdachte moord Mauritsstraat aangehouden

Verdachte moord Mauritsstraat aangehouden

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de moord op een man die tijdens het Zomercarnaval 2009 in de Mauritsstraat om het leven is gebracht. Zaterdagavond 25 juli rond acht uur ontstond er in de Mauritsstraat onenigheid.

Dit ontaardde in een steekpartij waarbij een 20-jarige Rotterdammer overleed en een 19-jarige Rotterdammer gewond raakte.

Intensief onderzoek
De politie startte een intensief onderzoek en dit leidde woensdagochtend omstreeks elf uur tot de aanhouding van een 22-jarige Amsterdammer. Deze verdachte is door de Amsterdamse politie in zijn eigen woonplaats aangehouden en overgebracht naar Rotterdam. In het pand waar de verdachte verbleef in Amsterdam, was op dat moment ook nog een 23-jarige Amsterdammer aanwezig. Hij bleek na controle nog een gevangenisstraf van 300 dagen open te hebben staan. Hij is ook direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau in de hoofdstad.

Opsporing Verzocht
De aanleiding van de steekpartij ligt mogelijk in een onenigheid over een vrouw en heeft niets te maken met het Zomercarnaval. De aanhouding is tot stand gekomen, mede na binnengekomen informatie na een uitzending van het programma Opsporing Verzocht.

Eerdere aanhouding
Donderdag 13 augustus is al eerder een 18-jarige man uit Delft aangehouden. Deze werd door de Rechter Commissaris op vrije voeten gesteld, maar de Raadkamer van de Rechtbank bepaalde op vrijdag 28 augustus alsnog na appel van het Openbaar Ministerie dat de man aangehouden moest worden, en in voorlopige hechtenis moest worden genomen. De man is direct daarop vrijdagmiddag opnieuw aangehouden en vastgezet.