Verdachte met een tas vol geld belt aan bij agent....

Verdachte met een tas vol geld belt aan bij agent....

De politie heeft vandaag meer informatie bekend gemaakt over de inval in een woning aan het Duisburghof in Rotterdam. De verdachte klopte met een tas vol geld aan bij een agent in plaats van zijn handlanger.

Hierdoor kon de politie een inval doen in de woning aan het Duisburghof. Bij de inval werd een grote hoeveelheid geld, drugs, een doorgeladen vuurwapen en benodigdheden voor hennephandel in beslag genomen.

Zondag werd er een grote controle gehouden in Rotterdam-Oost. Hierbij werden ook agenten in burger ingezet. De agenten zaten in een auto toen er werd aangeklopt op het raam. Dit was een vergissing, hij moest de volgende auto hebben en liep door. Voor de neus van de agenten was de handlanger bezig in zijn kofferbak. Dit was de auto die de verdachte moest hebben. Foutje... bedankt. De agenten stapten direct op de twee af en gingen er vandoor. Eén van hen gooide een sleutel in de sloot. Het tweetal werd na korte achtervolging aangehouden en de sleutel werd uit de sloot gevist. 

Deze actie leidde de politie naar een woning aan de Duisburghof in Rotterdam. Politieagenten deden een inval in de woning en zwaarbewapende agenten bewaakte de woning en de omgeving. In de woning troffen de agenten pakken met vermoedelijk harddrugs, een doorgeladen vuurwapen, geld en een grote kluis aan. De kluis is met behulp van de brandweer uit de woning gehaald. 

Een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 34-jarige man uit Den Haag zijn aangehouden.