Verdachte gewelddadige beroving op Italiaan aangehouden

Verdachte gewelddadige beroving op Italiaan aangehouden

De politie heeft een 22-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel aangehouden in verband met een gewelddadige beroving van een 61-jarige Italiaanse toerist juli vorig jaar in Groningen. De toerist kwam vrijdagavond 18 juli in een coffeeshop in de binnenstad in contact met twee mannen van wie er een Italiaans sprak. 

Volgens de Italiaan boden de mannen aan hem met een fietstour de stad te laten zien. De rit voerde het centrum uit waarna de man op een donker stuk fietspad langs de Pop Dijkemaweg ernstig werd mishandeld en beroofd van zijn rugzak met daarin zijn portemonnee en fototoestel. De toerist belandde met diverse botbreuken in zijn gezicht en met verwondingen aan zijn ledematen in het ziekenhuis. 

Camerabeelden

De politie kon op camerabeelden in de Groninger binnenstad zien dat de Italiaan inderdaad met twee mannen op de fiets onderweg was. Op onder meer kleding van het slachtoffer werd materiaal gevonden waarvan een DNA-spoor kon worden afgeleid. Dit bleek na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut overeen te komen met het DNA van een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De 22-jarige werd deze week in Rotterdam aangehouden en naar Groningen overgebracht. Hij is voor verhoor ingesloten. De politie zoekt nog een tweede verdachte.