Verdachte chauffeur na dodelijke aanrijding Waalhavenweg eerder betrokken bij ongeluk met motoragent

De vrachtwagenchauffeur die dinsdagochtend is aangehouden na de dodelijke aanrijding met een politieman op de Waalhavenweg in Rotterdam heeft eerder een motoragent aangereden.

Bij het ongeluk die vanochtend plaatsvond kwam een 47-jarige motoragent om het leven nadat hij werd aangereden door een vrachtwagen, de chauffeur reed na de aanrijding door. 

Onderzoek leidde tot de aanhouding van een 45-jarige chauffeur in Melissant, zijn betrokkenheid bij de dodelijke aanrijding wordt onderzocht. Uit onderzoek blijkt dat de aangehouden verdachte in 2015 ook al een politieman aanreed op de A15: hij verloor bij het ongeluk zijn arm.

Op 13 juli 2020 werd op de Westvoorneweg bij Rockanje een 79-jarige fietsster doodgereden door een vrachtwagenchauffeur, de aangehouden chauffeur zou ook hier bij betrokken geweest zijn. Het overlijden van de politieman slaat bij de politie in als een bom. De verkeerspolitie van de eenheid Rotterdam, het team waar de omgekomen motorrijder voor werkte, spreekt van een gitzwarte dag.

Het sporenonderzoek is op de Waalhavenweg nog in volle gang en zal naar verwachting nog de hele dag duren.

 Lees ook: Motoragent overleden bij aanrijding in Waalhaven: vrachtwagen rijdt door

JkoBad.jpg

fHvYsk.jpg

6ZI5xA.jpg

7lCV2P.jpg