Verdachte aangehouden voor faciliteren autodieven

Verdachte aangehouden voor faciliteren autodieven

De dienst Regionele Recherche van de politie-eenheid rotterdam heeft een 43- jarige man aangehouden. De man is na een maandenlang onderzoek aangehouden op verdenking van het faciliteren van autodieven en het heling van gestolen voertuigen. De man wordt ervan verdacht behulpzaam te zijn geweest bij het stelen van auto's op diverse plaatsen in het land.

De diensten die de man geleverd zou hebben zouden bestaan uit het leveren van speciale sleutels en elektronische apparatuur die gebruikt konden worden bij het wegnemen van de auto's. Deze goederen werden aangeboden via een webshop. Ook zou de man autodieven hebben voorzien van informatie over de beveiliging en sloten van specifieke automerken. Die informatie kon worden gebruikt voor het stelen, helen en omkatten van de auto's.

De man is reeds in juni aangehouden en zit nog steeds vast. Na de aanhouding zijn diverse panden doorzocht, waaronder de woning van de verdacht. Bij de doorzoekingen werden grote hoeveelheden apparatuur aangetroffen die kunnen worden gebruikt voor voertuigcriminaliteit. Ook zijn er computerapparatuur, bakens en een jammer in beslag genomen. De geschatte waarde van de goederen is tussen de dertig en veertigduizend euro. Naast de goederen is ook 17.000 euro aan contanten in beslag genomen en is er beslag gelegd op bankrekeningen in Nederland en België.

Het onderzoek wordt nog steeds voortgezet. Hierdoor konden inmiddels meerdere verdachten van autodiefstallen worden aangehouden. Verder zijn het onderzoek van de financiële administratie en de bestemming van de gestolen auto's onderdeel van het onderzoek. Het onderzoek heeft ook uitgewezen dat enkele van de gestolen en omgekatte voertuigen gebruikt zijn bij andere strafbare feiten, waaronder overvallen en ramkraken. De verdachte moet op donderdag 10 september voor de rechter verschijnen voor een pro forma zitting.