Veiligheidsdag op Zuid in het Zuiderpark

Veiligheidsdag op Zuid in het Zuiderpark
Vele hulpdiensten hielden zaterdagmiddag een veiligheidsdag in het Zuiderpark in Rotterdam. De veiligheidsdag 'OpZuid' is georganiseerd door de Politie van Charlois, IJsselmonde en Feijenoord. In het Zuiderpark stonden voertuigen opgesteld van politie, brandweer, ambulance en nog vele andere hulpdiensten. Zo kon je ook een kijkje nemen bij een auto van het USAR, het Urban Search And Rescue team die ook internationaal word ingezet om slachtoffers te zoeken bij rampen zoals aardbevingen en instortingen.

De dag begon met flink wat regenbuien maar aan het eind van de middag kwam toch nog de zon door. De bikers van de politie gaven demonstraties van het aanhouden van verdachten op de fiets en met een auto middels een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten). De brandweer en ambulance lieten zien hoe een persoon uit een auto werd geknipt na een aanrijding. Ook politiehond Bumper liet zien wat hij nu al kan. Tot slot lieten de leden van de Dienst Speciale Interventies zien hoe hun een verdachte aanhouden met hun snelle voertuigen. 

Medewerkers van het rode kruis lieten kinderen een kijkje nemen in hun medische tent. Een zwaar bepantserd voertuig van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging kon je ook van binnen bekijken en de medewerkers vertelde over hun werkzaamheden. Het was al met al een geslaagde dag!