Veilig Delfshaven danst vanavond

Veilig Delfshaven danst vanavond

Op 26 oktober vindt op het Visserijplein in Rotterdam-Delfshaven om 18.00 uur de flashmob Safe Dance plaats in het kader van het buurtveiligheidsproject 10.000 eyes.

Honderden basisschoolleerlingen, bewoners van Delfshaven, professionele dansers, rappers en politieagenten dansen daar een door de Dansacademie Codarts en het Hiphophuis georganiseerde flashmob. De flashmob, waarvoor ongeveer 200 deelnemers worden verwacht, start om 18.00 uur precies. Dansers en supporters zijn welkom vanaf 17.15 uur voor een warming up en instructies.

De flashmob is een van de eerste publieksgerichte activiteiten van het project 10.000 eyes. Dit project is erop gericht om samen met buurtbewoners, winkeliers, deelgemeente Delfshaven en de plaatselijke politie Rotterdam-Rijnmond de veiligheid van de winkelstraten in het winkelgebied van Delfshaven een opkikker te geven.

Samen voor een veilige buurt
In september en oktober werden winkeliers in het winkelgebied Delfshaven op ludieke wijze gestimuleerd om bewuster om te gaan met de veiligheid in en om de winkel. Nu zijn de bewoners aan de beurt. De komende maanden wordt op diverse manieren contact gezocht met buurtbewoners om ook hen te stimuleren mee te werken aan een veilige buurt. Dit gebeurt door hen o.a. voor te lichten over hoe ze, samen met politie en gemeente, hun buurt veiliger kunnen maken.

Safe Dance
De flashmob Safe Dance is de eerste grote buurtgerichte actie. Deze wordt op het Visserijplein, midden in de woonwijk Delfshaven, georganiseerd om bewoners te betrekken bij positieve en sociale evenementen. Aan de flashmob doen de leerlingen van de Nicolaas basisschool en de leerlingen van de Melanchthon Mathenessschool en de van Hogendorpschool (VO) mee. Ook zullen diverse medewerkers van de politie Rijnmond, Stadstoezicht en Roteb gaan dansen. Door gezamenlijk te dansen voor een veilige buurt, maken de deelnemers duidelijk dat ze veiligheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid vinden.

Meer 10.000 eyes evenementen
Het project 10.000 eyes loopt tot januari 2012, en zal nog enkele evenementen voor en met de buurtbewoners organiseren. Het project is herkenbaar aan de grote ogen die overal in Delfshaven zijn aangebracht op gebouwen, metrostations, bushaltes en stoepen. Wie meer informatie wil, wil deelnemen of meewerken aan het project, kan informatie vinden op de website www.10000eyes.nl.