Veertig tips vanwege dodelijke schietpartij rapper Feis Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Veertig tips vanwege dodelijke schietpartij rapper Feis Nieuwe Binnenweg Rotterdam

De politie heeft ruim veertig tips binnengekregen rond de dodelijke schietpartij op de Nieuwe Binnenweg tijdens Oud en Nieuw. Bij de schietpartij kwam de 32-jarige rapper Feis om het leven. Zijn broer raakte zwaargewond. 

De tips zijn binnengekomen na de uitzending van Opsporing Verzocht. In de uitzending werden onder meer beelden getoond van de schutter en de vermoedelijke vluchtauto. Ook deed de moeder van de rapper haar verhaal.

De politie denkt dat een onbenullige ruzie in een café aan de Nieuwe Binnenweg vermoedelijk de aanleiding is geweest voor de schietpartij. De groep met de latere schutter en de groep van Feis en zijn broer werden op straat gezet. Daar sloeg de vlam in de pan. Vermoedelijk wilde de broer van Feis de rapper beschermen omdat hij met krukken liep. Feis werd geraakt in zijn rug en zijn broer in zijn zij. 

Fotografen van MediaTV.nl reden op dat moment op de Nieuwe Binnenweg toen er geschoten werd. Zij starten direct de eerste hulpverlening. Feis raakte buiten bewust zijn en is direct overgebracht naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen overleed. Tijdens de hulpverlening werd zijn broer onwel en kwam weer bij, hij is op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd pas bekend dat hij zelf ook geraakt was.

De broer van Feis heeft lange tijd in coma gelegen. Hij is pas onlangs daaruit ontwaakt. De Telegraaf meldde woensdag op basis van bronnen dat de schutter de 24-jarige Silvano M. is. De politie kan dit niet bevestigen en is nog altijd bezig met het onderzoek en op zoek naar de schutter.