Veel vertraging op snelweg A20 door aanrijding tussen twee vrachtwagens (video)

Veel vertraging op snelweg A20 door aanrijding tussen twee vrachtwagens (video)

Een drukke avondspits was vrijdagavond het gevolg van een aanrijding tussen twee vrachtwagens op snelweg A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam Prins Alexander. Het Mobiel Medisch Team (MMT) en de brandweer werden gealarmeerd omdat mogelijk sprake was van een beknelling. Dit bleek niet het geval. Voor zover bekend raakte één persoon gewond. Zijn toestand is onbekend.

De schade van de achterste vrachtwagen is groot en bergers hadden dan ook flink wat moeite om het voertuig te bergen. Het ongeval zorgde voor lange files tijdens de avondspits omdat twee van de drie rijstroken waren afgesloten. De bergingswerkzaamheden duurden tot halverwege de avond. Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding.

Update
De olie uit de versnellingsbak van een van de vrachtwagens is op het wegdek gelopen. Het wegdek kan niet worden gereinigd. De bovenlaag moet worden afgefreesd en opnieuw worden geasfalteerd. Dat kan echter pas morgenochtend en tot dat moment blijven tussen Nieuwerkerk aan Den IJssel en Rotterdam-Alexander twee van de drie rijstroken afgesloten.