Vandaag in "Bureau Rijnmond" op RTV-Rijnmond

Vandaag in "Bureau Rijnmond" op RTV-Rijnmond

Donderdag 17 november zendt TV Rijnmond opnieuw ‘Bureau Rijnmond’ uit, het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie. In deze aflevering vraagt de politie uw aandacht voor een aantal zaken en hoopt dat de kijker van ‘Bureau Rijnmond’ kan helpen bij het oplossen van deze misdrijven.

Overvallen in Heenvliet en Pernis
De politie hoopt door middel van het tonen van beelden en het geven van informatie twee overvallen op te lossen. De eerste werd gepleegd op 4 november jl in Heenvliet. Daar werd een drogisterij aan de Toldam overvallen. De tweede werd gepleegd op 13 augustus in Pernis. Daar werd een bedrijf aan de Bakkersoordsekade overvallen door twee mannen met vuurwapens. Bij deze overval raakte een klant gewond.

Gestolen pinpassen
In twee al wat oudere zaken worden beelden getoond van verdachten die pinnen met ‘gestolen’ passen. De politie hoopt dat er kijkers van ‘Bureau Rijnmond zijn die de pinners herkennen.

Openbaar Ministerie
In oktober 2015 is er een confrontatie geweest tussen bewoners van de Beverwaard en de politie in verband met de komst van een asielzoekerscentrum. Beelden werden getoond in Bureau Rijnmond en daardoor zijn er verdachten aangehouden. Anderen hebben zichzelf gemeld. Deze week staan de verdachten voor de rechter. Wat zijn de eisen?

Camera in beeld
Camerabeelden hebben bij al veel zaken een cruciale rol gespeeld. De politie is dan ook een actie gestart om alle camera’s aan woningen en bedrijfspanden in kaart te brengen. Wordt er een misdrijf gepleegd, dan kan de politie in een databank kijken wie in de buurt een camera heeft hangen. Mogelijk staat een dader op de beelden van één van die camera’s . Op die manier beschermt men niet alleen het  eigen bezit, maar helpt het ook de buurten  veiliger te maken. In ‘Bureau Rijnmond’ daarom een oproep die camera’s aan te melden.

‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Bureau Rijnmond is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.
[tweet account="mediatvnl"id="799185643263971328"]