Uitslaande brand op Plaswijckpark Rotterdam (video)

Woensdagavond is brand uitgebroken op recreatiepark Plaswijckpark aan de Ringdijk in Rotterdam. De brand woedt in het theater en het restaurant met rieten dak. De brandweer schaalde na middelbrand direct op naar zeer grote brand.

Het lijkt erop dat er niets meer te redden valt aan het het onderkomen. Het park was gesloten vanwege de coronaregels die nu gelden. De brandweer is met veel manschappen druk bezig om de brand te bedwingen. Vooralsnog is er geen sprake over gewonden.

Op het park verblijven ook dieren, onbekend wat hun toestand nu is. Omwonenden wordt aangeraden om ramen en deuren te sluiten en vooral uit de rook te blijven. Omstreeks 20:30 uur liet de brandweer weten dat het gebouw niet meer te redden is, men probeert het vliegvuur wat vrij is gekomen neer te slaan om uitbreiding van de brand te voorkomen op het park. De politie heeft kijkers naar de brand gesommeerd naar huis te gaan vanwege de avondklok die om 21:00 uur geldt. 

Kort voor 21:00 uur was het meeste vuur eraf. Dit resulteerde in veel rook wat in het familiepark vrijkomt en de omgeving daarvan. De voorzitter van het bedrijf laat weten aangeslagen te zijn maar is vastberaden opnieuw te starten.

Eerste berichten zijn dat de brand is aangestoken op het park. Dit blijkt uit een filmpje wat rond gaat.

.be

xqR7eJ.jpg

YpH9TC.jpg

mLQ0er.jpg

mNlzE8.jpg

4bTUBK.jpg

XyBhZ9.JPG

L2hrbS.JPG

Em4exz.JPG

pky3la.jpg

yAr431.jpg

LqSaCZ.jpg

y1x9wd.jpg

6SRl3q.jpg

wIpGk3.jpg

iQMqP6.jpg

KvsQ2w.jpg