Tweewielige snelheidsduivels op de bon Maasvlakte Rotterdam

Tweewielige snelheidsduivels op de bon Maasvlakte Rotterdam

Agenten van het Rotterdamse Team Verkeer en de Zeehavenpolitie hebben op 30 oktober op de Maasvlakteweg zes motorrijders bekeurd.

De politie kreeg die zondag meerdere klachten over racende tweewielige snelheidsduivels en ging met meerdere eenheden naar de Maasvlakte. Een surveillerende politiehelikopter werd gevraagd ook die kant op te komen voor een blik vanuit de lucht. Dat bleek niet overbodig, want een van de motorrijders zagen de politievoertuigen staan en ging er als een speer vandoor. Een agent van team verkeer had hem op de N15 snel achterhaald. De 26-jarige Rotterdammer reed liefst 197km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Van de motorrijders die zich wel netjes lieten controleren, kregen er drie een bekeuring vanwege het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een gladde achterband en het ontbreken van een verzekering.

Wheelie
Na deze controle zag een agenten een van de betrokken motorrijders bij het Oostvoornse meer een zogenaamde wheelie maken wat beloond werd met een bekeuring. Ook de Rotterdammer wiens rijbewijs was ingevorderd, was nog niet van de politie af. Ruim een half uur nadat hij zijn rijbewijs had ingeleverd, zag een agent hem op de N15 opnieuw rijden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.