Tweede aanhouding voor schietpartij Design College Rotterdam

Tweede aanhouding voor schietpartij Design College Rotterdam

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de schietpartij op het Design College in Rotterdam Delfshaven. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Hij wordt er van verdachte betrokken te zijn bij de dood van de 16-jarige Humeyra. De man kon in Rotterdam - Delfshaven worden aangehouden.

Het meisje is door schoten om het leven gekomen. Direct na de schietpartij kon de 31-jarige Bekir E. aangehouden worden. En werd er een wapen gevonden in de auto waarmee zij op de vlucht waren. Bij het onderzoek bleek dat er in de auto van E. nog twee andere mensen zaten.

De hoofdverdachte stond onder toezicht van de reclassering. Hij was al eerder veroordeeld voor geweld en recent ook voor bedreiging en mishandeling van het slachtoffer. De verdachte had een contactverbod dat hij regelmatig overtrad. Het 16-jarige slachtoffer had daarover een afspraak met de politie. Maar drie kwartier voor de afspraak werd zij neergeschoten en overleed. 

De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat een onderzoek starten naar de Reclassering Nederland en de politie Rotterdam. Hierin wordt gekeken naar hoe beide partijen hebben gehandeld in de zaak rond het 16-jarige slachtoffer.