Twee verdachten van dodelijke schietpartij Burgemeester Meineszlaan aangehouden

Twee verdachten van dodelijke schietpartij Burgemeester Meineszlaan aangehouden

Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagavond 23 december twee mannen aangehouden in een woning in Soesterberg. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op 10 december aan de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam. Hierbij kwam een 39-jarige man om het leven en raakte een 23-jarige man zwaar gewond.

De politie trof op 10 december voor een woning aan de Burgemeester Meineszlaan de zwaar gewonde man aan, dit bleek de bewoner van het huis. Binnen in de woning lag het lichaam van de andere man. Deze laatste was voor zaken in Nederland en logeerde in de woning. 

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de 23-jarige bewoner die donderdagavond waarschijnlijk zelf de deur open heeft gedaan voor de daders. Het team van rechercheurs heeft aanwijzigingen dat de nu aangehouden verdachten op de avond van het misdrijf in de woning van het slachtoffer zijn geweest.

De verdachten betreffen een 23-jarige man uit Rotterdam en een 21-jarige man afkomstig uit Lelystad. Op het moment van hun aanhouding verbleven beide in een woning in Soesterberg. Beide mannen zijn daar door een arrestatieteam aangehouden. In zowel de woning in Soesterberg, als in een woning in Rotterdam en Lelystad is een huiszoeking verricht. De twee verdachten worden op 29 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.