Twee Rotterdamse zaken vanavond in Opsporing Verzocht

Twee Rotterdamse zaken vanavond in Opsporing Verzocht

Dinsdag 11 oktober is aan de Bentincklaan een vrouw overvallen, vastgebonden en aangerand. Op 4 september vindt een schietincident plaats naast een speeltuin met spelende kinderen op de Texelsestraat. Beide zaken zijn vanavond te zien in Opsporing Verzocht.

Bentincklaan Rotterdam
Op dinsdagochtend 11 oktober is aan de Bentinkcklaan in Rotterdam-Noord een 43-jarige vrouw overvallen, vastgebonden en aangerand. Kort daarna worden met de uit haar woning weggenomen bankpassen voor duizenden euro’s geld opgenomen.

Voordat de bankpassen van het slachtoffer in Rotterdam waren geblokkeerd was er meteen al in verschillende plaatsen voor duizenden euro’s mee gepind. Onder andere door twee vrouwen in Rijswijk. Zij zijn te zien op camerabeelden. Beide vrouwen komen met samen met een mannelijke handlanger ook in beeld in Den Haag. Ze zijn te zien in de Bijenkorf. Ze kiezen daar uitgebreid een hele collectie dure winterjassen uit, opvallend genoeg ook in kindermaten. Wie weet meer over deze drie mensen? Heeft u ze misschien op andere plekken gezien?  Deze vraag stellen we vanavond in Opsporing Verzocht. Een link naar het artikel van toen, vindt U hier.

Texelsestraat Rotterdam
Het gebeurt middenin een woonwijk, vlakbij een speeltuin. Op zondag 4 september 2016 vindt rond 19.30 uur een schietincident plaats in de Texelsestraat in Rotterdam Charlois. Het schieten begon op de Pleinweg. De betrokkenen rennen daarna al vurend door de Texelsestraat. Een lichtgrijze Opel Insignia volgt en scheurt dan rechtsaf de Utenhagestraat in. Daar stopt de auto en pikt een van de betrokkenen op.

Inmiddels is duidelijk dat een van de schutters waarschijnlijk een donkergrijs trainingspak heeft gedragen van Real Madrid, met felgele strepen. Wie is deze man? En wie heeft iets van de gebeurtenissen rond de Texelsestraat en de Pleinweg gezien? 

Opsporing Verzocht is om 20.30 uur te zien op NPO1 en wordt op woensdagochtend herhaald op NPO2 om 11.30 uur.