Twee Rotterdammers aangehouden voor onderzoek moord Yasmeen

Twee Rotterdammers aangehouden voor onderzoek moord Yasmeen

In het onderzoek naar de moord op een 25-jarige Rotterdamse vrouw, heeft de politie op 18 mei twee mannen van 22 jaar uit Rotterdam aangehouden.

Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Rotterdamse. De man van de vrouw zit al sinds 12 februari vast. De vrouw, de 25-jarige Yasmeen, werd sinds 25 januari vermist. Uiteindelijk werd zij begraven in een bos in het Drentse Ruinen gevonden. Dat was op 12 februari. Haar man werd meteen aangehouden.

Telecomgegevens

In het kader van het onderzoek is onder andere gekeken welke mobiele telefoons digitale sporen hebben achtergelaten rondom de woning van de vrouw en de vindplaats in Ruinen. De nu aangehouden mannen zijn op 25 januari vermoedelijk ook in Ruinen geweest. De digitale sporen en andere onderzoeksinformatie leverden voldoende informatie op om hen als verdachte van betrokkenheid bij de dood van de vrouw en het wegmaken van haar lichaam aan te houden. Dat is maandagochtend vroeg gebeurd. In twee woningen en een garage zijn doorzoekingen gedaan.

Rechtszaak

De man van de vrouw, een 26-jarige Rotterdammer, moet donderdag 21 mei voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk worden behandeld. Het onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de vermissing en dood van Yasmeen wordt voortgezet.