Twee Rotterdammers aangehouden voor diefstal en heling fietsen

Twee Rotterdammers aangehouden voor diefstal en heling fietsen

Tegen twee jongemannen van 18 jaar uit Rotterdam is proces-verbaal opgemaakt. Het tweetal wordt verdacht van diefstal/heling van fietsen. Daarnaast wordt tegen een 60-jarige man uit Woerden proces-verbaal opgemaakt wegens heling. Hij kocht de door het tweetal gestolen fietsen. De op vrijdag 27 maart aangehouden Rotterdammers werden, na afronding van het onderzoek in afwachting van verdere behandeling van hun zaak door het Openbaar Ministerie, in vrijheid gesteld.

In het kader van het tegengaan van fietsdiefstallen organiseerden agenten half maart in samenwerking met de gemeente en het Centrumfietsdiefstal een actiedag. Op het Stationsplein-noord werden 452 gestalde fietsen gecontroleerd. 10 Fietsen stonden te boek als gestolen en werden in beslag genomen. Twee eigenaren meldden zich dezelfde dag nog bij de politie in Woerden. Zij overhandigden een aankoopbon en de sleutels van de fietsen die zij hadden gekocht bij de 60-jarige Woerdenaar. Hierop besloot de politie de gehele voorraad fietsen bij deze Woerdenaar te controleren en werden 8 gestolen fietsen aangetroffen en in beslag genomen.

Fietsen niet voorzien van sloten

Het tweetal wist de politie te traceren en aan te houden toen een agent op vrijdag 27 maart twee jongemannen ieder met een damesfiets zonder slot uit het stationsgebouw in Woerden zag komen. De agent vertrouwde dit niet, volgde het tweetal en dit spoor leidde naar de 60-jarige Woerdenaar. 

Het tweetal stal de fietsen in Rotterdam nabij het metrostation aan de Voorschoterlaan en in de wijk Kralingen. Zij namen direct met de gestolen fietsen de trein naar Woerden. Daar verkochten zij de fietsen aan de 60-jarige Woerdenaar. Dit gebeurde allemaal zo snel dat de eigenaren de diefstal van hun fietsen nog niet hadden ontdekt en uiteraard hiervan ook nog geen aangifte hadden gedaan. Hierdoor waren de gegevens, waaronder de framenummers van de gestolen fietsen, nog niet opgenomen in de te raadplegen registers. In overleg met het Openbaar Ministerie zijn de in beslag genomen fietsen teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.